antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dimarts, 13 de novembre del 2018

ESTARTIT - Cap de la Barra. (Panoràmica de tota la paret)

Aquest estiu ha estat especialment productiu pel que fa a la feina feta a les vies del Cap de la Barra. Per la meva banda he equipat la via dels Herois de l'1 d'Octubre, la qual ja vaig penjar la ressenya en aquest mateix blog ja fa uns dies. Una línia que ja tenia ullada des dels dies en que vam equipar la Bros però que el daltabaix que va suposar la fractura del meu genoll va deixar aparcat de forma indefinida. Fins aquest estiu, que he tornat a penjar-me en aquesta paret que tan m'agrada per acabar d'ubicar la via, comprovar que efectivament tenia una continuïtat tan estètica com de recorregut i òbviament deixar-la equipada.
Però qui sobretot ha estat rascant a la paret per tal que tot llueixi tal com ho ha de fer, això vol dir amb el brillu propi de l'inox 316, ha estat l'amic Alex Ventura, expatriat de l'Empordà igual com jo, però autèntic alma mater de l'escalada al Cap de la Barra i que ha convertit aquesta petita zona en una mica casa nostra. No hi ha ningú a banda d'ell que hagi dedicat tants esforços, dedicació, temps i calés perquè la paret estigui com està ara, amb unes vies en optimes condicions malgrat les condicions extremes sobre el material que implica l'escalada vora mar. Aquest estiu, a banda de reequipar completament la Wyatts ha realitzat una gran tasca de manteniment al llarg de la paret que només els que ens dediquem a això sabem apreciar en la seva justa magnitud.
En qualsevol cas, totes les vies de la paret s'han deixat per l'us i disfrute de tothom i  després de tota la feina realitzada aquest estiu hem considerat que seria bon moment per realitzar una actualització de la panoràmica de la paret que actualment circula per aquests mons de deu i començar a divulgar tota aquesta info actualitzada. Qualsevol piada serà benvinguda per tal d'establir un feed back i millorar, si es pot, el que convingui.
Deixo també un link del blog de l'amic Tranki, un altre enamorat de la zona, on hi trobareu un extens article amb informació addicional de la paret: 
http://celiavern.blogspot.com/2018/07/escalada-la-costa-brava-estartit-cap-de.html

Comentar per últim que malgrat el que pugui semblar a primera vista, els graus obligats no son els que apareixen a la ressenya, aquí hem anotat els graus màxims. Amb un grau de 6a/A0 podrem fer la majoria de les vies i a més a més disfrutar-les. La paret és la que és i la verticalitat i l'escalada atlètica pròpia de la zona no l'hem triada nosaltres. Per això, gracies a l'equipament correcte que hem deixat, segons el nostre criteri, i si portem addicionalment algun Friend es poden repetir pràcticament totes les vies amb el grau "estandart" sense necessitat de ser un pro. Aquest és justament el meu cas en que actualment ni passo de 6a però no tinc cap inconvenient a repetir qualsevol d'aquestes vies perquè sé que a banda d'algun pas puntual  podré anar trampejant tot el recorregut. Aquest últim comentari que he fet vol ser un toc d'ànim per si algú dubta a anar-hi però li tira enrere veure algun grau "estratosfèric" que no domina. I en qualsevol cas sempre queda la opció de deixar una corda fixa passada per la via que haurem fet servir també per ràpel.lar i que ens pot donar alguna ajuda puntual en cas d'apuru.


3 comentaris:

Tranki ha dit...

bones Ivan

La via a la Esquerra de tot, la MARLEO...el 7b+/A0 significa que és 7b+ passable en Ao, o 7b+ i A0, pendent de alliberar?

nenivan ha dit...

Hola Tranki, tens un radar per tot el que sigui de 7a en amunt eh noi? Ets un crac, jo aquestes ni me les miro...
Et seré sincer: fins que un tal Roger va posar la informació d'aquesta línia als comentaris del teu blog, no sabia ni que existia. T'explico la historia de la via: després d'equipar la Wyatts l'amic Alex Ventura se'n va anar a explorar aquest pany de paret i van començar a equipar aquest llarg. El cas és que per diverses raons, entre elles un marron que van tenir amb el material, la línia va quedar allà penjada. Tan penjada que ni tan sols me n'havia parlat pel que va quedar com un projecte inacabat i que a l'estat en que es trobava no es podia ni repetir. El cas és que després que em posessin sobre la pista, vaig parlar amb l'Alex sobre aquest tema i ja em va explicar tot l'asuntu. Com que vam parlar d'actualitzar el panoràmic de la paret i penjar-ho a l'internexxx el nanu va anar-hi un dia i la va deixar apunt per que almenys aquest llarg es pogués repetir de forma independent.
Ja t'ho he dit, ni l'he feta ni m'hi he penjat per mirar-me-la per tant poca info et puc donar sobre el tema del grau que comentes: crec que em va comentar que van forçar fins a 7b+ i llavors van fer algun pas d'A0. Com que sé que hi aniràs a veure que tal ja em diràs quin grau li dones i actualitzarem la ressenya.
Saludus

Blogger ha dit...

Use this diet hack to drop 2 lb of fat in just 8 hours

At least 160 000 men and women are using a easy and secret "liquid hack" to burn 1-2lbs each and every night while they sleep.

It's scientific and works on anybody.

You can do it yourself by following these easy steps:

1) Go get a glass and fill it half glass

2) And now use this weight loss HACK

you'll become 1-2lbs lighter the very next day!