antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dimarts, 28 de gener del 2020

PUIGSACALM - Integral cavalcant les principals arestes.

Després de repetir l'esperó dels Llops temps endarrere vaig estar donant voltes a un petit projecte particular que finalment hem materialitzat aquest hivern. Així doncs, mentre repetia aquesta via hem vaig adonar que la configuració orogràfica del vessant sud de la serra del Puigsacalm estava formada per grans línies d'aresta que connectaven directament amb els principals cims d'aquesta serralada. Sense anar més lluny, el mateix esperó dels llops és un exemple d'aquesta característica orogràfica però les vies que recorren aquestes grans línies naturals, lluny de ser quelcom habitual, estaven o poc explorats o directament verges de qualsevol ascensió. Per tant, ens vam posar mans a la feina a explorar i/o obrir el que mancava i el resultat ha estat aquesta bona integral.
A la Berta Capdevila, una altra pescallunes fanàtica del lloc, no li varen caldre gaires explicacions perquè volgués acompanyar-me a fer la connexió de totes elles. Sortirem de Coll de Barcons i començarem a enllaçar una via rera un altre: el poder terapèutic de les paraules al Tosell Petit, després l'esquena del Puigsacalm Xic, l'Aresta sud del Puigsacalm i finalment, després de nou hores i 540mts d'escalada en un constant puja i baixa, acabem l'espero dels Llops i de nou a Coll de Barcons.

7 comentaris:

sergi ha dit...

Ens has deixat un bon regal!!
Pero anire a tastar-les per capitols aixi assaboreixo millor aquest gran pradis.
Moltes gracies per la info i la currada que t'has fotut!!
Salut i que pogem fer moltes!

nenivan ha dit...

Ei Sergi estaré content que les vinguis a fer, sigui amb la proposta d'integral que hem fet o sigui per separat. En qualsevol cas, als que ens agrada escalar per aquí hi tornem una vegada rera un altra.
Si m'avises quan vulguis venir i ho tinc bé igual t'hi acompanyo
Salut company

Marc V ha dit...

Gran regal! De moment dues amb una matinal. El Poder Terapèutic de les Paraules i Esperó sud del Puigsacalm + Ràpel del Poder Terapèutic tot baixant a la tornada. Ja amb ganes de completar les quatre! Tor molt bes equipat. Merciii

nenivan ha dit...

Gracies a tu per dedicar una part del teu temps a descobrir-ho i content que t'hagi agradat. Fins aviat company

Joan Prunera ha dit...

Hola. Saps qui son els aperturistes i quan van obrir l'esperó del Puigsacalm. Gràcies

Anònim ha dit...

Ara he vist el comentari de lanonim... quina anada d'olla.... en fi, ja esta arreglat👍👍👍👍

Anònim ha dit...

Se mha publicat com a anonim no se perque pero soc el nenivan 😂😂😂