antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dimarts, 25 de maig de 2021

CAVALL BERNAT DE LLAFRANC  Quatre visites m'ha costat de descobrir aquest petit racó de la Costa Brava, exòtic i salvatge a parts iguals i amb tantes bones qualitats per l'escalada a condició, aixó si, que t'agradi l'escalada d'encastament en fissures perfectes en el millor granit que puguem trobar a la Costa Brava.

El primer dia va ser ja fa uns quants anys juntament amb en Miquel Vilaplana, en Pep Carbonell (pioners de l'escalada a Osona), en David Vilaseca i jo mateix. Aquell dia, a banda d'algun sustu per culpa dels terrissers de sauló que hi ha per tot aquest vessant de la muntanya, no vam trobar el camí i la jornada va acabar amb un bany a la Cala de Gens que hi ha just al costat i fent psicobloc. L'aproximació en kaiak en aquells temps no era una opció.


El segon dia que hi vaig anar va ser no fa massa i hi vaig anar amb l'espina clavada de l'anterior visita amb l'objectiu de trobar definitivament el camí d'aproximació, seguint més la intuició que el Google Earth. Aquí si que vaig reeixir i finalment vaig trobar l'accés però la pandemia em va fer aparcar el projecte.

Finalment, aquests últims dies vaig aconseguir enganyar a en Ramon Rius (de fet no em va costar gens d'enganyar-lo quan li vaig parlar de les bones fissures que hi havia) i ens hi vam arribar. Just teníem la informació de la via Cavalls de Pedra a la cara nord i cap aquí que hi vam anar. Aquest dia poca cosa més vam fer a banda d'explorar totes les possibilitats que oferia la roca.

Per últim, el quart i últim dia ja hi vam tornar amb tota l'artilleria possible. Accés super controlat, possibilitats que oferia la roca i material necessari i sobretot la inestimable informació subministrada per en Ricard Darder, autèntic guru dels Cavalls Bernats, sobre els itineraris existents. Aquest dia, per fi si que vam triomfar de valent: tres itineraris nous, l'equipament d'una bona reunió inox 316 al cim per no haver-hi de pensar en anys i la recopilació de tota la informació tècnica necessària per preparar per fi una bona ressenya perquè ho disfruti la penya que penjo a continuació a més d'un bonus track amb un videu d'un dels dies que hi vam anar: 


2 comentaris:

sergi ha dit...

Que ben currat.Ha quedat molt Pro. Moltes gràcies per la informació. Una forta abraçada.

nenivan ha dit...

merci nanu, magradara si vas a fer-hi una visita