antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dilluns, 17 de febrer del 2014

COSTA BRAVA - Estartit (Rocamaura). Escalada esportiva

Arran de la visita que vam fer a aquest sector aquest diumenge escapant del mal temps que feia arreu, penjo l'ultima actualització de les ressenyes de les vies esportives
El sector més conegut d'escalada esportiva el trobem a l'esquerra de tot de la paret de Rocamaura, o sigui, a l'esquerra de l'antena. Deixem el cotxe al final de l'urbanització i enfilem el camí que duu cap al cim de Racamaura. Abans d'arribar al coll, a l'esquerra trobem la paret de Torremoratxa, de la qual no en tinc cap referencia pero que se positivament que hi ha forces vies. A la dreta del coll trobem el sector més conegut el qual es troba a la vegada separat en dues zones: la zona esquerra que és la primera que trobem i més enllà, passant per un pas on hi ha instal.lat un passamà, trobem la zona dreta, on ultimament s'hi ha desenvolupat una gran activitat aperturista i reequipadora.


11 comentaris:

Mohawk ha dit...

Crack, això és la continuació de la zona esportiva "de tota la vida" o és a la dreta de la paret gran?

Com s'hi arriba?

A tibar-li!

nenivan ha dit...

Mohawk nanu, a Rocamaura tens diversos sectors d'esportiva. A la dreta de la paret de Rocamaura hi ha un petit sector amb cinc vies esportives que si vols et puc passar les ressenyes. O potser les penjo... Al centre de la paret hi ha les vies multipich (Gresca, Poseidon ital...) i a l'esquerra de la paret hi ha el sector que dius de tota la vida. Aquest esta dividit en dos parts: la de l'esquerra i el de la dreta.
Quan deixes el cotxe al final del carrer de l'urbanització pujes direcció al coll que duu fins al cim de Rocamaura: a l'esquerra del coll hi ha el sector de Torremoratxa (que no el conec) i a la dreta del coll hi ha el sector de "tota la vida", com t'he dit dividit en dos parts: només d'arribar hi ha la zona de l'esquerra, que és la mes coneguda, pero si continues pel peu de via (passamà) arribes a aquest sector de la dreta.
Aquest sector de la dreta estava molt abandonat i ara han fet una gran feina de reequipament de les poques vies antigues que hi havia i n'hi han obert de noves. Aquí surten totes les que he anat repetint.
Vinga nanu a veure si ens veiem aviat.
Un abraçu
Ivan

Mohawk ha dit...

Per cert, de la zona "de tota la vida", si la 14 és la dels monos picats, a mi em va semblar 7b/7b+, en un dia d'inspiració i tacte...

Segurament dissabte vinent aniré a fer-li una visita a la zona de la dreta

Merci per la info!

;)

Mohawk ha dit...

Més dades de la zona restaurada de la dreta:

Mandràgora -> Magnífica, amb algun pas obligat i jo crec que una mica més difícil del grau proposat. Reunió d'un sol bolt o bé una reunió amb cadena molt endins.

Entre Boires -> Estem a Ifach?, brutal, llàstima de tacte de la roca al pas més difícil.

Somnis Immortals -> Passos llargs sobre picats, "creada" amb gràcia però amb el grau una mica més fàcil del proposat, comparant amb altres vies similars de la zona esquerra, com "La del Pare" o la 14. Hi ha un bolt amb anella abans del pas més difícil...

19 -> Entrada per degotall i placa difícil. No et sabria dir el grau. Si t'ajudes per l'esperó de l'esquerra sobre el 6c?, 7a?

20 -> Sobre el 6b. Placa molt bona

Matxete -> A la dreta de la 20, una altra via bona de placa, sobre el 6a+/6b. Molt nova i amb la reunió uns 2 metres a la dreta i per sota de la de la 20.

A tibar-li!!

Anònim ha dit...

La.14 de la.zona.classica.el.interrogant.sera.7c...la.vam.confondre.amb el.7b+ del.sector de.la.dreta, i la.veritata vm creure.que."picava"...7c+ tampoc li quedaria malament...picats i duresa a l inici, i tambe hard a dalt.

Anònim ha dit...

Ups.soc.el.Tranki

nenivan ha dit...

Mohawk nanu, ja veig on has anat aquest finde a escalar... Mola que m'hagis dit aquestes vies perque l'ultim dia em va faltar temps per arribar-hi. La matxete aquesta que comentes per on cau mes o menys, me la pots passar dibuixada sobre la foto. Així actualitzaré les dades.
Tranki, quan de temps sense parlar, ni que sigui a través del blog. Merci per la info, sabia que tu sabies força coses de la zona. Per cert, em pots passar les vies que vas obrir a la cova del duc?
Gracies a tots xavals

Unknown ha dit...

Totes aquestes vies noves estan obertes per la plataforma els fills del Montgrí, que entre altres coses segueixen una filosofia per tal de mantenir l' equibri entre l entorn natural i els escaladors.Estan en contacte actiu amb medi ambient per tal de no massificar la zona. Es possible que comencin a regular la zona i eliminar vies i sectors.Salutacions.

Unknown ha dit...

Totes aquestes vies noves estan obertes per la plataforma els fills del Montgrí, que entre altres coses segueixen una filosofia per tal de mantenir l' equibri entre l entorn natural i els escaladors.Estan en contacte actiu amb medi ambient per tal de no massificar la zona. Es possible que comencin a regular la zona i eliminar vies i sectors.Salutacions.

nenivan ha dit...

Hola Pep, gracies pel comentari però no entenc ben be que vols dir. No acabo de relacionar la informació que dones sobre els aperturistes, la filosofia de l'obertura i una possible eliminació de vies. Gracies pel futur aclariment
Salutacions

Unknown ha dit...

Bon dia a tots!! estic per la zona de l'estartit-pals-begur i m'agradaria trobar a gent per fer escalada per la zona. Si algu sap de grups que organitzin sortides a roca seria perfecte! Gracies