antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dimecres, 8 de juliol del 2009

L'Autodrom de Terramar. Descobrint el patrimoni oblidat del nostre pais.

De perversió vertical

La passió pel climb porta implicacions més enllà de les propiament relacionades amb la vertical i el fet esportiu. Una d'aquestes, i potser la que més m'atrau, és la eterna recerca del desconegut que implica tenir una curiositat molt gran. Un neguit o inquietud que no s'acaba mai per coneixer alló que ignorem i que només cal tenir la voluntat d'anar-hi per descobrir-ho. Igual com en una via que no em fet mai i que cal tenir les ganes per anar-hi, hi ha molts altres aspectes de la vida i/o llocs que ens prenem amb la mateixa intensitat aquesta voluntat de coneixer alló que no coneixem.
Em va passar ara fa un temps tot mirant el programa del canal 33, "Material sensible". El programa anava de recuperar totes aquelles gravacions de cine que havien fet a principis de segle gent particular i anonima, que mai havia sortit a la llum i que evidentment tenia un gran valor documental pel fet d'haver-hi tan poc material grafic d'aquesta epoca. Un d'aquests capitols repassava el material d'un que era molt aficionat al mon del motor i es pasava el dia gravant al circuit de Montjuic, el Rally de Sitges i altres curses d'aquestes que es feien abans. Un d'aquests reportages que va fer va ser al circuit de Terramar i a l'acte vaig flipar. Un circuit oval rollo Nascar amb aquells peraltes tan guapus a Catalunya i no en sabia res... Em vaig proposar investigar mes sobre el tema i realment l'assumpte era del tot desconegut. Vaig descobrir que el circuit era a Sitges i que en l'actualitat es troba completament abandonat pero perfectament reconeixible.
Es va construir a l'any 1923 i en aquell moment va ser el segon circuit d'Europa després del de Monza pero va tenir tan sols uns pocs anys de activitat. Aviat, les grans perdues que donava va provocar que els propietaris s'el venguessin i en l'actualitat està integrat dins una finca rustica. Tot i així mola molt anar-lo a veure ja que el traçat es conserva perfectament anant en compte aixó si que no t'enganxi el propietari que es veu que no li mola gaire que es visiti. En aquest pais es valoren les coses pel rendiment economic que donen i no pel que representen o pel que havien estat. Aixi anem...
De perversió vertical

De perversió vertical

De perversió vertical

De perversió vertical

Fotos de l'epoca quan es celebraven curses de nivell mundial. Usurpades de "craksracing.com"

De perversió vertical

De perversió vertical

De perversió vertical

De perversió vertical

Al fons es pot veure al complet el traçat del segon peralte.

De perversió vertical

De perversió vertical