antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dilluns, 12 de maig del 2014

Recomanació d'un doblet a Perles: La balena blanca i el petit princep i Paraimara

Els doblets a Perles no son estranys. Baixes d’una via i de seguida pots estar enfilat en una altra amb el que acabes la jornada amb vuit o nou llargs excel•lents, tots guapus, sense rostolls i cap fàcil. Potser el doblet més repetit, per proximitat i bellesa, és la Putes mosques i Amistades Pelirrojas pero aquest finde n’hem trobat un altre just a l’altre punta de la llarga muralla de Perles, un doblet més llunyà i més difícil: La balena blanca i el petit príncep i la Paraimara.
Les dues vies comparteixen característiques, potser pel fet que les han obertes els mateixos, i de ben segur que faran gaudir de valent a tothom. En teoria resten equipades segons la ressenya però no ens estalviarem de posar dos o tres peces per llarg, aliens i friends mitjans principalment. La dificultat de tots els llargs que escalarem es trobarà sempre dins la gamma del sisé grau, del 6a al 6c, cap llarg per sota, amb el que acabarem la jornada amb la satisfacció d’haver lluitat tots i cadascun dels llargs. La baixada recomanable per poder realitzar el doblet o simplement retornar al peu de via de forma fàcil i rapida el podem fer pel rapel que hi ha a l’enforcadura que hi ha just a l’esquerra de la via la Fragua de Vulcano. És un sol rapel de 60 metres força net (les cordes arriben just) o bé dos rapels fraccionats en una de les reunions amb cadena i anella de la Fragua de Vulcano.



2 comentaris:

edunz ha dit...

epa valents! m'alegro que us agradessin, estan fetes amb molta il.lusió.
Un comentari brevíssim! les topos originals les descriuen com a vies semi-equipades, és a la guia de l'alt urgell sota l'específic criteri del miquel que em sembla la balena la posa com a via equipada.. bé, matisos i paradoxes de l'era de la informació/desinformació. Un bon doblet i per poquet no va sortir el trio ben maco emparaulat però es van anticipar amb la línia del mig.

nenivan ha dit...

efectivament tot i que estan força equipades sempre hi ha algun pas que haurem de posar alguna cosa; també ens va sorpendre que diguessin que estaven equipades. Segur que els masters passen sense posar res pero no va ser el nostre cas. Menció especial la placa charter del tercer llarg de la balena: bua, quines excursions...
En definitiva, felicitats per ambdues vies. Vau tenir una bona visió d'obrir dues vies tan properes i tan maques.
Fins aviat company