antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dimarts, 11 de novembre del 2008

BALSAM DEL TIGRE a la Paret Bucolica

Hi ha una cosa que envejo de l'escalada esportiva: que es pot quedar amb molts colegues a la vegada per fer una sortida conjunta a un lloc concret. Per contra, a l'escalada clàssica, degut a la complexitat de l'activitat (aproximació, descens...) és molt dificil quedar amb diversos companys per anar a escalar a un lloc determinat i que cadascú pugui tenir un projecte independent. Potser és per aixó que quan quedes per fer una via llarga ho parles amb un sol company o com a molt amb dos per fer una cordada de tres. És per aixó, que aquells dies que pots coordinar una sortida amb diversos amics els recordes especialment.
Aquest dissabte, entre una cosa i un altra varem quedar per anar a escalar els dos germans Casals (Xevi i Jordi), en Miquel Perez i jo i les espectatives eren bastant altes: intentariem, fent dues cordades, escalar una via diferent cada cordada a l'esperò de les Orenetes, la Alfa centauro, la UES, o alguna d'aquestes... Al final però, fent un analisi més objectiu dels factors varem veure que era una mica temerari posar-nos en unes vies tan llargues amb els horaris que ens haviem plantejat. Per tant, i mantenint una mica el plantejament inicial, varem anar cap a Oliana (després d'esmorzar tranquilament a Ponts, evidentment) amb la intenció d'assaltar la Paret Bucolica amb dues cordades independents a dues vies diferents però a la vegada que ens permetessin gaudir de una jornada compartida amb tres companys més. Varem triar la Balsam del Tigre i la Terra de Dinosaures ja que al ser dues vies practicament bessones podriem escalar cadascú pel seu compte peró a la vegada tots junts. En Xevi i en Linyo varen fer la Terra de Dinosaures i en Miquel i jo la Balsam del Tigre. Pel que ens va comentar en Xevi i en Jordi, la Terra de Dinosaures val molt la pena, roca bona, bon assegurament i linia molt estetica i la Balsam del Tigre més del mateix.
De BALSAM DEL TIGRE

De BALSAM DEL TIGRE

En Xevi i en linyo a la Terra de Dinosaures

De BALSAM DEL TIGRE

En Miquel acabant la primera tirada.

De la Balsam del Tigre cal destacar els dos primers llargs com els mes guapos i sobretot la placa de V del segon llarg, amb unes busties brutals i completament vertical, però sobretot, cal destacar la entrada a aquesta placa ja que cal superar un petit sostret que té una mica de trucu. El sostre és completament llis peró a sobre d'ell, ja a la placa, hi ha unes busties que espanten. Per tant, despres de mirar-m'ho una mica vaig fer un pas de taló per sobre del sostre, tibada i vaig sortir a la placa. Un pas de força però espectacular com pocs. Jo flipava, mai m'hagués imaginat que podria fer un pas d'aquest en una via del nostre nivell, només ho havia vist en fotos d'en Güllich i tal. A partir d'aquí, la via perd una mica de continuitat per continua sent molt maca, amb algun pas una mica raro en algun tram. L'equipament és excelent tot i que nosaltres varem portar un petit joc de Tricams i tres Aliens que gairebé no vam ni fer servir.
De BALSAM DEL TIGRE

El pas de taló del segon llarg. No és aquest pero casi...

De BALSAM DEL TIGRE

En Miquel flipant amb les busties de la via.

Varem gaudir d'una jornada com si haguessim estat en una escola d'esportiva, amb diversos companys, cadascú amb els seus projectes, comentant els temes d'una via a l'altra i acabant el dia fotent-nos un menú a l'Hostal Cadí de Ponts a base de canelons, guatlles, gelat i café (i perque no fumem que si no amb puro i tot). Així no arribarem mai a fer grau...
De BALSAM DEL TIGRE

El final de una jornada compartida.

La ressenya comentada està penjada a l'apartat de ressenyes situat a la dreta del blog