antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

divendres, 6 de març del 2009

Etxauri (Navarra) Via Caballé al Huso

De Etxauri - Caballé al El Huso

Aprofitant una excursió gastronomico cultural per Navarra amb la Judit, varem decidir completar la sortida amb alguna escalada per la regió. Degut a la limitació de temps que teniem no ens podiem permetre el luxe de perdre el temps en banalitats i varem decidir escalar la que potser és la via més classicorra de la comunitat, la via Caballé o normal al Huso, una agulla calcaria de uns 40 metres d'una estetica aplastant situada a la escola d'Etxauri a uns 20 quilometres de Pamplona. Potser no és massa alta pero es molt fina i esbelta i en una regió on la roca susceptible de ser escalada és més aviat escassa aixó converteix a aquest monolit en el simbol de la escalada pels navarresos així com el Cavall Bernat ho podria ser per nosaltres.
La via en questió no té massa secret, ressegueix en uns 40 metres el que seria l'esperó est de l'agulla i en l'actualitat està tota equipada amb quimics tot i que encara es pot endevinar, pel rastre que hi ha del pitonatge tan laborios que s'havia de fer en el passat, el que va ser als anys 40 escalar aquesta via. La dificultat és del tot assumible, començant els primers metres en V/V+ i en una progressió decreixent arribem al cim amb una elegant escalada de IV/IV+ del tot aeria i espectacular.
El descens es realitza mitjançant un rapel de 35 metres escassos per la cara nord de l'agulla. Nosaltres varem anar amb una corda simple de 70 metres i tan tranquils.
Em van quedar les ganes pero de amortitzar més la jornada amb altres escalades per la zona perque de vies n'hi ha bastantes i guapes pero com a minim varem poder tastar la esencia de la escola. Les ressenyes les varem trobar al bar del frontó del poble i cal destacar per ultim que val la pena fer una visita al curiós refugi del lloc,situat a darrera de l'agulla.
Les fotos no son de gaire qualitat per les vaig haver de fer amb el mobil ( i gracies)
De Etxauri - Caballé al El Huso

La qualitat de la foto es pessima ja ho sé pero l'he posada per ensenyar que l'agulla es fina de collons.

De Etxauri - Caballé al El Huso

Ja he comentat que el refugi es molt curios i des de el cim de la via es té una perspectiva molt guapa.

De Etxauri - Caballé al El Huso

De Etxauri - Caballé al El Huso

Ultims metres.

De Etxauri - Caballé al El Huso

Al cim.

2 comentaris:

Mohawk ha dit...

Olé! El Totem-Pole "patrio"!

Té molt bona pinta!!

A tibar-li!

Anònim ha dit...

Ja veus nano, jo ni el coneixia pero buscant info de la zona em va sortir aixó i de seguida ho vaig tenir clar i sense les dificultats de la classica del totem pole...
Veig que vas sortint, el dit ja està completament recuperat oi?