De GEL AL PUIGSACALM |
De GEL AL PUIGSACALM |
He recuperat de l'arxiu fotografic unes fotos que em fan recordar unes setmanes molt intenses de l'hivern de fa uns anys. Durant un periode de un mes, es van conjugar diversos factors que varen fer que la zona del Puigsaclam es convertís per un moment tan sols en referent pel que fa a escalada en gel mentre que a altres zones amb més tradició i regularitat de gel estiguessin seques i sense formar. Cada any s'ha pogut picar una mica de gel en aquesta zona, ja fos a una raconada o un altra, sempre però de forma residual. Pero aquest any va ser excepcional, jo mai ho havia vist...
Durant aquells dies ja s'intuïa que podria haver-hi alguna cosa formada pero l'experiencia de les vegades que haviem anat a explorar-ho i haviem tornat amb les mans buides ens feia desistir d'anar-ho a mirar. Va ser una intervenció al forum de la FEEC el que va obrir la veda i ens va permetre que durant el mes seguent poguessim escalar cascades que fins llavors nomes haviem pogut imaginar a la nostra ment. Es varen formar moltes cascades i podem dir que les varem repetir totes (algunes diverses vegades) pero la que destacava per sobre les altre i que crida més l'atenció és el Salt de les Cavorques, de mes de 150 metres i situat a sobre del Salt de Sallent. Mai ens haguessim pogut imaginar que aquell salt que ja impresionava a l'estiu i on practicament no hi queia aigua es glaçaria amb la consistencia suficient per poder-lo escalar. Va ser un més que encara recordem amb nostalgia i que dificilment es torni a repetir (espero que m'equivoqui). En l'unic que m'arrepenteixo és en no haver portat la camara de fotos (no sé perque) i les uniques imatges grafiques que guardo son les que em va enviar uns companys que varen repetir el Salt de les Cavorques a darrera nostre pero que serveixen perfectament per il.lustrar el que va representar aquell mes memorable.
Les dues que he penjat son precisament les que varen tirar aquests companys de la seva repetició a aquesta cascada després de nosaltres.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada