antiga casa PERVERSIÓ VERTICAL (since 2008)

dimarts, 7 d’octubre del 2008

Temporada de bolets - Amanita Moscata a la Paret de les Bagasses

La paret de les Bagasses no acaba a l'Anglada Guillamon. O aixó és el que creia fins aquest cap de setmana. Sempre que parlavem d'anar a escalar a Terradets ens limitavem, com molta gent sol fer, a les vies que acaben a la falsa feixa i molt puntualment a les que recorren el pany principal de la paret i encara més excepcionalment al Peladet. Peró el que no coneixia és que més enllà de les comodes aproximacions hi ha altres vies que val la pena repetir.
Ja feia un temps que havia trobat la ressenya de l'Amanita Moscata a la pagina web d'en Luichy (Onaclimb.com) pero l'havia guardada al meu arxiu particular com a futurible pero sense donar-li massa interés. Va ser, podriem dir que per generació espontania, que ens varem interesar per aquesta via i aquell mateix cap de setmana, o sigui aquest cap de setmana, varem anar a repetir-la. Al final, l'Oriol, que no veiem des de el seu casament a Mallorca i que sortia de una llarga lesió es va apuntar a la sortida i varem repetir aquesta via tan maca.
Son cinc llargs bastant guapos, dos d'ells de 6a/6a+ que recorren les plaques tipiques de la regió completament equipats i de caracter esportiu i la resta de V/V+ ja una mica més desequipats (tan sols varem fer servir uns quants aliens per complementar l'equipament) per terreny més d'aventura. Al final, rapelant des de la ultima reunió, que no arriba al cim de la paret, tornem al peu de via.
Aquest dia va ser prou curiós doncs al parking de les Bagasses ens varem trobar, sense haver-ne parlat abans, amb dos amics de la plana: en Pep Vila i en Gerard Peix, dos masters que casualment tenien la intenció de repetir la via Los Delincuentes que és paral.lela a la Amanita Moscata i que ens va donar la oportunitat de compartir amb ells aquesta jornada

De Amanita Moscata - Terradets


De Amanita Moscata - Terradets


De Amanita Moscata - Terradets


De Amanita Moscata - Terradets


El que mola del fet que sigui el company el que porta la camara és que et permet explicar qualsevol historia en primera persona i recrear-te a més en la propia autocomplaença.